Skip to main content

De POWER aanpak is de blauwdruk van jouw sales aanpak, jouw succes!

POWER is de afkorting van de belangrijkste onderdelen voor een succesvolle aanpak in sales. Succesvol in sales met de POWER aanpak? Ja, je leest het goed. In deze blog neem ik je mee in de POWER aanpak en sta ik kort stil bij elk onderdeel daarvan en welke waarde het voor jou heeft. Wat maakt nou een killer salesmindset, waar komt die energie vandaan en hoe zet je die om in succes. Hoe blijf je ontwikkelen en wat doet het stellen van doelen met je? Maar bovenal, wie ben jij? Waar krijg jij energie van. Dat is de start van elk succes in sales. Ik ben overtuigd dat wanneer jij goed voor jezelf zorgt en weet wie je bent, waar je energie van krijgt, je impact gaat maken.

𝙋  π™‹π™šπ™§π™¨π™€π™€π™£π™‘π™žπ™Ÿπ™ 

De P in POWER staat voor Persoonlijk, en het is niet toevallig dat dit de eerste letter is. Want het begint tenslotte altijd bij jou. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, hoe kan jij dan voor een ander zorgen? Zo is het ook in een vliegtuig met de zuurstofmasker. Pas toen ik leerde om voor mijzelf te zorgen, voordat ik met anderen aan de slag kan gaan realiseerde ik mij die regel. Eerst je eigen zuurstofmasker op, daarna pas bij je kinderen (en anderen). 

Jij moet dus voor jezelf zorgen, wil je er voor een ander zijn. Zo ook in sales. Wil jij impact maken met jouw aanpak, dan moet jij er staan. Net als een AED: die moet er ook zijn en werken als je hem nodig hebt. AED staat voor:

A – alert zijn: de eerste 4 seconden zijn cruciaal, hoe kom jij opdagen? Bouw direct vanaf het begin rapport op met je gesprekspartner.

E – energie(k): zorg dat je lol krijgt in sales. Lol = enthousiasme en dat is wat je uitstraalt en waarmee je de prospect beΓ―nvloed.

D – de vakman: toon je competenties, je professionaliteit. Wees een vakman van wereldklasse!

Jouw funfactor zorgt voor een gunfactor

π™Š π™Šπ™£π™©π™¬π™žπ™ π™ π™šπ™‘π™šπ™£

De O staat voor Ontwikkelen. Jezelf ontwikkelen op het gebied van sales is essentieel voor succes. En zorg dat je blijft ontwikkelen. Ontwikkelt op gebied van sales en maak dat jouw aanpak onbewust bekwaam gedrag gaat worden. En dat begint bij doen en blijven doen. Zorg dat je blijft ontwikkelen. Lees boeken, luister podcasts en of vraag om een coach. 

Voor een succesvolle sales aanpak is het ontwikkelen van je mindset ook belangrijk.Β Hier komt discipline bij kijken, een ijzersterke salesmindset. Ga maar eens bij jezelf na (en antwoord eerlijk): hoe vaak zeg jij dat je iets gaat veranderen? En hoe vaak verander je dan ook daadwerkelijk? En hoe vaak is dat wat jij veranderd over 2-3 weken weer terug bij het oude? Waar ligt dat nou aan bij jou?Β Snap je nou waarom dit zo’n belangrijk onderdeel is voor een goede sales aanpak? Zorg dat je weet waarom je wilt veranderen.

𝙒 π™’π™žπ™£π™£π™–π™–π™§π™¨π™’π™šπ™£π™©π™–π™‘π™žπ™©π™šπ™žπ™©

De W van Winnaarsmentaliteit. Heel plat geslagen betekent dit gewoon dat je wil winnen, en hoe en hoe graag je dat doet. Hoeveel heb je daar voor over? Een winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat je er alles voor over hebt om te winnen en dat je altijd de beste wilt zijn. Logisch hoor ik je denken, maar hoe gaat dit nou specifiek voor een onverslaanbare sales aanpak zorgen?

Jouw winnaarsmentaliteit begint met een ijzersterk geloof, een ijzersterke mindset, want anders kan je geen succes bereiken. Jouw winnaarsmentaliteit gaat ook over welke offers je wilt maken om succesvol te zijn. Welke zaken in bijvoorbeeld jouw energiebalans wil je aanpakken, of misschien nog wel sterker gezegd, opofferen, om morgen beter te zijn dan vandaag?

Discipline en focus zijn onmisbaar voor succes in sales. Discipline is niets meer of minder dan doen wat jij zegt, wat de omstandigheden dan ook zijn. Grote resultaten vragen om discipline en focus!

Zorg voor de mindset van een winnaar!

𝙀  π™€π™£π™šπ™§π™œπ™žπ™š(𝙠)

De E van Energie(k). Krachtig verschijnen en successen vieren door te werken aan een energieke staat van zijn. Hoe doe je dat? Hoe zorg je dat jouw energie werkt voor jouw sales aanpak?

Begin met het vieren van successen, hoe klein het succes ook is. Successen die je viert geven zo veel energie! Dat voedt jouw onderbewustzijn en zo stimuleert dat weer groei en een sterke mindset. CreΓ«er een staat van onoverwinnelijkheid door op deze manier ankerpunten te zetten. Dat zijn momenten waarop jij adrenaline en energie kan oproepen voor succes in jouw sales aanpak.

Flow komt waar focus is

Zorgt daarnaast dat je in een flow komt. Flow lijkt ontastbaar, maar je herkent het wel. Zeker als jij daarin zit! Dan gaat echt alles vanzelf en ben je niet te stoppen. Je kan gewoon blijven gaan en gaan en gaan en…. Dat geeft zo’n onwijs gevoel van energie.

𝙍  π™π™šπ™¨π™ͺπ™‘π™©π™–π™–π™©π™œπ™šπ™§π™žπ™˜π™π™©

De R van Resultaatgericht. Het centrale succes van jouw sales aanpak is het stellen van sales doelen. Werk altijd met doelen, doelen die uitdagend voor jou zijn. Doelen geven namelijk richting in welke stappen jij gaat zetten, welke aanpak jij kiest en laten je ook beseffen hoe het in het nu gaat. Hoe sta je er voor, wat kan je nog beter doen. 

Een doel is niet alleen een drijfveer, maar leert je ook reflecteren. Steeds maar weer opnieuw kijken naar waar moet ik staan, hoe ver ben ik, wat kan ik verbeteren. Of juist dat wat heel goed gaat inzetten om jouw doelen eerder te halen en zo de lat nog hoger te leggen.

CreΓ«er een WOW – Wil Om te Winnen

Het is tijd om te gaan produceren! Het is tijd voor jouw eigen authentieke en energieke sales aanpak.

Wil je nou meer weten over de POWER aanpak of zelf eens ervaren? Check danΒ de POWER aanpak en maak deze het succes van jouw sales aanpak.

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo πŸ‘‹ Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.