Skip to main content

Terechte vraag. Wat heb ik aan een sales coach?!? Waarom heb ik er één nodig? Hieronder geef ik je 5 verdomd goede redenen. Kom maar op met de excuses om niet met een coach te gaan werken.


sales mindsetInspireren, motiveren en activeren. Dat doet goede sales coach!


Een goede sales coach…


…laat je onderneming groeien

En niet alleen op gebied van sales. Je weet dat nieuwe klanten nodig zijn voor groei van jouw bedrijf, maar je worstelt met je sales aanpak. Een sales coach gaat op doeltreffend aan de slag met jou en je medewerkers om te ontwikkelen in sales. Een plan is één, vaardigheden is twee. Een sales coach gaat met jouw kwaliteiten aan de slag en laat jou deze inzetten, daar waar nodig.

…ontzorgt zodat jij, de ondernemer, je kan richten op andere zaken

Net zoals je weet dat klanten nodig zijn voor groei, is de juiste coaching ook nodig om jouw medewerkers te laten groeien. En continu nodig! 

Met 7% omzetdoelen overtreffen, dat is wat sales medewerkers realiseren wanneer ze minimaal 3 uur coaching per maand krijgen. Check o.a. dit onderzoek maar eens!


…voegt waarde toe voor jouw klant

Doordat jij en je sales medewerker(s) zelf tot inzichten gaan komen, veranderen, oplossingen gaat bedenken en verantwoording nemen voor het eigen resultaat, voegt een sales coach waarde toe voor jouw klant. Het is jouw authentieke ‘jij’ die groeit en dat is tenslotte waar de klant graag zaken mee doet.


…zorgt voor focus en discipline en houd jou verantwoordelijk voor je resultaten

Waar jij als ondernemer van links naar rechts schiet (en daarmee onbedoeld niet het juiste voorbeeld bent voor jouw medewerkers), doet een goede sales coach dat wat nodig is om jouw focus te optimaliseren. Je wordt uitgedaagd op je discipline en doorzettingsvermogen en keihard afgerekend op jouw eigen acties. Resultaten liegen nooit!


…zet je aan!

Een goede coach laat jou impact maken, op jouw manier. Jouw coach gaat je inspireren om alles er uit te halen, om alert te zijn bij het eerste contact met de prospect. Jouw coach motiveert je om lol te krijgen in sales, want lol = enthousiasme en wat je uitstraalt zal je ontvangen. Jouw coach activeert jou en laat jou een vakman van wereldklasse worden.


Heb je nou nog steeds twijfels bij ‘wat heb ik aan een sales coach’? Dan durf jij geen groeikeuzes te maken. Voor de ondernemer en sales professional die wel wil groeien, zeg ik kom maar op!

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.