Skip to main content

“Hé Bram, jij bent sales en performance coach. Wat doet die eigenlijk?” Dat is een vraag die ik regelmatig krijg. Wat doet een sales coach nou eigenlijk en wat kan je verwachten als je met hem of haar aan de slag gaat? Hoe herken je een goede sales coach? Dat ga ik je hieronder uitleggen.

 

 

Een sales coach is er voor jou

Trainers vertellen je vanuit eigen ervaring wat jij moet doen om successen te behalen. Ja, je leest het goed MOET doen. Trucjes die jij je eigen mag gaan maken, omdat deze trainer er zelf heel succesvol mee is geweest. Maar het gaat niet om het kopiëren van successen, maar juist om het creëren van jouw eigen successen. Dat doet een sales coach met jou! Die is er voor jou en zal uitgaan van jouw kwaliteiten.

 

Een goede sales coach zet zijn ego aan de kant en is er voor jou

Zelf (blijven) ontwikkelen

 

 

Een coach begint met jou leren kennen, de diepte in duiken. Wat zijn jouw kwaliteiten, wat zijn jouw drijfveren. Waar lekt bij jou energie en waar krijg jij juist energie van! Hoe maak jij het verschil, wat is jouw onderscheidend vermogen? Waarom wil jij graag een coach? Coaching begint altijd bij jou, jij bent het vertrekpunt. Aan de hand van wie jij bent ontstaat vanzelf de echte coach vraag en ga je voor langere tijd intensief samen aan de slag.

 

 

En met samen bedoel ik dat je zelf tot inzichten gaat komen, oplossingen gaat bedenken en verantwoording neemt voor jouw resultaat. Jij gaat zelf een killer sales mindset creëren, jouw coach ondersteunt jou hierin en zal door gerichte (en soms ook wel tot in jouw ogen vervelends toe) vragen te stellen. Vragen waar je achteraf blij mee zult zijn, want op die manier ontdekt jij zelf wat anders en beter kan. Juist op die manier komt het vanuit jezelf en wordt jouw resultaat beïnvloedt door jouw intrinsieke motivatie.

 

 

 

Een sales coach geeft commitment op jouw resultaat

 

 

De weg naar resultaat zal niet altijd makkelijk zijn, en soms zelfs heel confronterend. Daar is jouw coach voor. Die wil 110% commitment van jou zien, want hij geeft namelijk ook zijn commitment op jouw resultaat. Sales coaching gaat verder gaan dan jou alleen nieuwe inzichten laten krijgen, het gaat om dat resultaat. Het overtreffen van jouw doelen! En dat met maximale energie.

 

 

Het draait om jou, dus een goede coach zet zijn ego aan de kant, is nieuwsgierig naar je en zal altijd resultaatgericht communiceren. Voor jouw resultaat!

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.