Skip to main content

Waarom is sales belangrijk voor jou als ondernemer? Omdat als jij succesvol wil zijn, je goed moet zijn in sales. 

Ik ga je 3 redenen geven om sales te omarmen en een echte killer te zijn.


Oprechte communicatie is de sleutel

Sales heeft vaak een slecht imago door de (te gladde) verkopers die ‘zelf deze ook gebruiken’ of blijven pushen en pushen om toch tot een deal te komen. Het wordt ook tijd dat er afstand genomen gaat worden van die gedachten. Net als bij veel andere succesvolle ondernemers draait het om jouw communicatie skills, waarmee je aan de klant op een goede en duidelijke manier uit kan leggen wat het voordeel is voor hem of haar. Iedereen luistert maar al te graag naar WII-FM (What’s In It For Me).

sales belangrijk


Waarom is sales belangrijk – de 3 redenen


1 Je leert jezelf kennen


Waar liggen jouw kwaliteiten, wat geeft je energie, wat is je drijfveer. Jij bent niet voor niets ondernemer en hebt dus ‘iets’ wat anderen niet hebben. Leer dit van jezelf kennen en zet die kwaliteiten in voor jouw sales. Hoe gedisciplineerd ben jij?


2 Je bouwt aan een onverslaanbare (sales) mindset


Alle begin is lastig en je zal vast een aantal keer een minder positieve ervaring hebben, maar laat je daar niet door uit de weg slaan. Kom je huidige gedachten over sales onder ogen en verander dit gedrag. Ontwikkel zelfvertrouwen en een onverslaanbare (sales) mindset!


3 Je ontwikkelt waardevolle skills


Groeien als persoon als je sales omarmt en toepast in je bedrijf. En ontwikkel skills die jij om zet in waarde en jou beter en anders laat zijn dan de rest. Skills die niet alleen waarde leveren voor jouw bedrijf, maar ook in je dagelijkse leven.


⚡️ Optimaal voorbereiden

⚡️ Goede open vragen stellen

⚡️ Echt luisteren

⚡️ Presenteren als een baas (pitchen)

⚡️ Doelgerichte verbale en non-verbale communicatie

⚡️ Overtuigen

⚡️ Krachtig onderhandelen 

⚡️ Improviseren

⚡️ Vragen om de deal 


Zonder sales geen succes, zonder succes geen sales


Dit is dus waarom sales belangrijk is en alle succesvolle ondernemers sales toe passen in hun bedrijf. 


Wil jij nou zelf ook werken aan waardevolle skills die jou beter en anders maken dan de rest? Check dan mijn coaching en kom tot de inzichten die jou aanzetten om te veranderen in de meest succesvolle versie van jezelf en jouw bedrijf!

Neem contact op voor een gratis intake en kijk of de energie er vanaf spat! Is er een klik? Dan gaan we samen gas geven.

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.