Skip to main content

Jij bent gestart om sales anders aan te pakken, maar heb je ook genoeg discipline om het vol te houden? Of ben je maar wat aan het doen in de hoop dat het jouw succes op gaat leveren. Waarom is discipline in sales zo belangrijk?

Omdat het ervoor zorgt dat jij wel de meest succesvolle versie van jezelf wordt!

Discipline kan je trainen en is ontzettend belangrijk om het verschil te maken en het beter en anders te doen dan de rest. Klaar om onderscheid te maken? Gas erop!


Heb jij al toegang tot de POWER toolbox vol e-pages over sales en mindset? Nee, meld je dan aan voor mijn Energizers!


discipline in sales


Waarom is discipline in sales zo belangrijk

Je hebt de keuze gemaakt om jouw sales aan te pakken, dus wil je er ook 200% voor gaan. Maar gedurende de dag krijg je een aantal keer ‘nee’ te horen, krijg je een mail binnen voor een aanvraag of word je afgeleid door een push bericht op social media. Allemaal afleiding van dat wat jij wil doen: knallen! Zorg dat sales in je ritme komt en elimineer afleiding.

Flow zorgt dat je optimaal kan presteren en meer uit je sales haalt.

Voorkom afleiding die je uit je flow haalt.


#1 Schrijf je doelen op


Discipline in sales train je door je doelen op te schrijven en daar te hangen waar jij ze elke dag kan zien. Wat wil jij bereikt hebben in één jaar, één kwartaal, één maand en één week? Wat is je doel voor vandaag? Begin daar elke dag mee: wat wil ik vandaag bereiken! En doe dat wat je moet doen om je doel voor vandaag te overtreffen. Je zal merken dat je aan het einde van de dag energie over houdt en het jammer vindt om te stoppen.


#2 Geef sales een vaste plek


Jij weet dat nieuwe klanten nodig zijn om te groeien, dus waarom heeft sales dan geen vaste plek op jouw agenda? Maak van sales een vast onderdeel van je werkzaamheden en blok daar tijd voor af. Plan dit ruim van tevoren, zodat je commitment hebt op die taken. En zorg dat je bent afgesloten van alle afleiding, zodat je met discipline kan werken aan sales. No matter what!


#3 Regel eerst de open-eindjes


Om in een flow te komen is het belangrijk dat je rust hebt in je hoofd, dat deze leeg is. Net als sales plannen in je agenda, is het misschien nog wel belangrijker om ook open-eindjes-tijd in te plannen. Voordat je aan de slag gaat met sales wil je mail beantwoorden, social media checken, je taken voor vandaag opschrijven. Plan een uur om zaken op te pakken die het in de flow komen in de weg kunnen zitten. Ook hierin discipline aanbrengen is belangrijk.

Regel eerst de open-eindjes, anders kom je niet in de flow om te knallen met sales. Elke afleiding kost je minimaal 15 minuten om weer terug in de flow te komen.


#4 Vier successen


Eerder maakte ik al een Energizer over het vieren van successen en wat dat doet met je energie, je discipline en je mindset. Onder het vieren van successen schaar ik ook jezelf een beloning geven als je vol discipline hebt gewerkt aan sales. Zo train je discipline en heb je ook meer energie en zin om het te blijven doen.Discipline komt altijd samen met wilskracht

Top, ik hoor jou nu denken, is dit alles? Dat is makkelijk! Gewoon mijn targets opschrijven, sales toepassen en met focus eraan werken.

Misschien heb je wel gelijk, maar discipline werkt nooit alleen. Je zal namelijk dit elke dag opnieuw moeten doen en daar kom je niet onderuit. Constant werken aan sales vergt discipline, en discipline vraagt om wilskracht. Want geloof mij, er komen vanzelf dagen dat je helemaal geen zin hebt in sales. Maar het toch moet doen! Dan toon je wilskracht en maak jij het verschil.

Wie niet dan delen, kan ook niet vermenigvuldigen

Als jij dit waardevol vindt, pas het dan niet alleen direct toe in je werk, maar deel het ook met anderen om vandaag direct te starten het verschil te maken. Zie het als het trainen van discipline: elke keer zelf toepassen en delen.

Heb jij coaching nodig om gedisciplineerd aan jouw sales te werken? Check dan www.salesvolenergie.nl en neem contact op voor een energieke kennismaking.

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.