Skip to main content

De basis om echt te groeien in sales en performance is persoonlijke groei. Dit kost energie, tijd en het is van belang dat je weet welke acties je uit dient te voeren om tot groei te komen.Hoe kan je groeien als jij voor jezelf geen doelen stelt? Dat is hetzelfde als in de auto stappen en naar Aljezur rijden (de meest afgelegen plek van Europa โ€“ moest ik opzoeken hoor ๐Ÿ˜‰) zonder navigatie, zonder kaart en zonder voorbereiding. Als je doorzettingsvermogen (en een beetje geluk en genoeg benzine) hebt, dan red je het misschien ook nog, maar het kost je zoveel onnodige energie. Hoe kan je nou echt groeien in sales en performance, en energie over houden!

Groeien in sales en performance

Werk met doelen


Groei bereik je niet alleen door stil te staan bij wat je wil bereiken. Echte groei ontstaat wanneer jij wil veranderen en weet welke acties noodzakelijk zijn om bij de eindstreep te komen. En wanneer jij dat doet wat je moet doen, ook als het niet gemakkelijk gaat.

#1 Wat wil je bereiken

Schrijf voor jezelf op wat je wil bereiken, wat is jouw brandend verlangen? Wat wil jij dit jaar, deze maand of zelfs vandaag overtreffen? Het gaat om wat jij wil bereiken, dus stop direct met jezelf vergelijken met anderen (podcast Founder Morning van succesvol start-up ondernemer Mike Slaats).

Het succes van een ander is geen garantie voor jouw succes!

#2 Welke acties zijn daarvoor nodig

Zonder actie kom je nergens! Leuk dat je nu een doel voor ogen hebt, maar welke acties zijn nodig om daar te komen. Wat moet jij doen om jouw doel te overtreffen?

#3 Ga jij doen wat je moet doen

Wat, check. Welke acties, check. Maar ben je ook bereid om die acties uit te voeren? Ga jij dat doen wat je moet doen, waarvan je weet dat het noodzakelijk is om tot je doel te komen.

#4 Reflecteer op tijd

De weg naar groei komt met reflectie. Door af en toe stil te staan bij wat je hebt gedaan en wat het heeft opgeleverd, zie je hoe effectief je bent. Houd je nog energie over of moet je een andere richting inslaan?

#5 Blijf doen wat je moet doen

Jij weet nu simpelweg wat je te doen staat om jouw doelen te overtreffen. Raak je gefrustreerd, ga door! Wordt het oncomfortabel? Mooi, dan zit je op de goede weg. Maak af waar je echt voor gaat en jij overtreft al jouw doelen.

Echt groeien in sales en performance begint dus bij weten wat je wil en eindigt nooit

Wil jij een coach die jou met energie laat groeien? Check dan mijn coaching en plan een intake.Mijn commitment op jouw groei heb je al, nu is het aan jou!

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo ๐Ÿ‘‹ Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.