Skip to main content


Steeds weer opnieuw investeren in trainingen, boeken, tools en online cursussen om jouw sales effectiever te maken en jij overtreft nog niet jouw doelen? Dan is het tijd om te stoppen met tijdsverspilling en te werken aan jouw basis. Wat zijn nou de geheimen voor succesvolle effectiviteit in sales en hoe weet jij daarmee jouw doelen te overtreffen.


Productiviteit versus effectiviteit


Productief zijn is vooral hard werken, veel doen (en je vaak afvragen waarom doe ik dit en voor wie) maar weinig echt bereiken. Dit kost je energie en draait om zo veel mogelijk doen in één uur of het minimale doen zodat je me-time over houdt.

Wanneer jij echt effectief bezig bent houd jij tijd over, krijg jij energie van wat je doet en je sluit je dag af met maximaal resultaat. Dit gaat doen over wat jou drijft, dat doen wat nodig is om het verschil te maken en jouw resultaat te halen (en te overtreffen).


De geheimen voor succesvolle effectiviteit
in sales:
elimineer afleiding en maak een keuze


Wanneer jij niet de (sales) resultaten haalt die jij hebt gesteld (als je al doelen stelt), dan ben je druk met afleiding. Afleiding door dingen die jouw focus weghalen van jouw doel. Waar ligt jouw telefoon? Welke programma’s staan er open op je computer? Welke papieren liggen er om jou heen? En wat gaat er om in je hoofd? 
Elke vorm van afleiding maakt dat jij minder effectief bent in sales, in het behalen en overtreffen van jouw doelen. Het is tijd om dodelijk effectief te worden en tijd te besteden aan wat echt het verschil gaat maken.

Maak een keuze

Het begint bij het maken van een keuze. En laat dat nou net het aller moeilijkste zijn. Want kiezen betekent ook iets niet krijgen. Daar zijn wij mensen nogal gevoelig voor. Kiezen voor het een, betekent het ander niet krijgen. Juist dat killt jouw effectiviteit in sales. Wil jij starten met groeien, start dan met kiezen. En de keuzes zijn simpel:

1. Doen

Is dat wat jij wil doen zo belangrijk, draagt het bij aan jouw groei én krijg jij er energie van? Aanpakken dan die handel en start er mee, nu! Alles wat je binnen nu en 5 minuten kan doen, doen! Duurt het langer dan 5 minuten? Schrijf het dan op en leg het op een plek waar jij herinnerd wordt aan deze belangrijke taak en plan tijd in om hiermee aan de slag te gaan.

2. Delegeren

Is dat wat jij wil doen belangrijk en draagt het bij aan jouw groei? Alleen kost het je veel energie? Zoek dan iemand die jou helpt met groeien en delegeer die opdracht aan een persoon (of bedrijf) dat juist dit wil doen.

3. Deleten

Denk jij dat wat jij wil doen echt belangrijk voor je is en bijdraagt aan jouw groei? Denk jij dat het je energie geeft? Twijfel je over wanneer je dit wil gaan uitvoeren? Stop met jezelf voor de gek houden. Als jij niet direct zeker weet dat dit bijdraagt aan jouw succes, skip dan die shit. Weg ermee!

Als jij niet kiest wordt jouw stapel aan activiteiten die moeten steeds groter en groter. En gaat deze stapel jou in de weg zitten. En als jij er dan mee aan de slag gaat word jij weer snel afgeleid en stop je weer met wat jij moet doen: kiezen om in actie te komen. Welke actie het dan ook is. Tijd om te kappen met niet kiezen!


Tijd om dodelijk effectief te zijnWat kies jij? Kies voor focus en discipline, ga impact maken voor jezelf (en jouw klanten) en start nu met groeien. Volg onderstaande stappen om met maximale energie jouw doelen te overtreffen:

1. Kies om te doendeleten of te delegeren. Kiezen zorgt voor een leeg hoofd en dat is essentieel om effectief te zijn;

2. Ga aan de slag volgens jouw planning. Duidelijkheid schept rust, rust zorgt voor energie, energie zorgt voor resultaat. Werk aan een planning en volgens die planning;

3. Ga in je eigen bubbel waar jij full focus kan werken aan dat wat jij moet doen. Stilteruimte, muziek op je oren of werken boven op een berg? Ontdek hoe jij in focus kan werken aan jouw resultaten.

Elimineer alle afleiding, elke ping, telefoontje, gesprek en niet te vergeten negatieve gedachten


Verspil niet langer jouw energie aan taken die jou geen energie opleveren. Steek liever jouw energie (en tijd en geld) in dingen die jou laten groeien. Echt groeien! Voor jou geen geheimen voor succesvolle effectiviteit in sales. 

Wil jij meer info en durf jij te kiezen voor coaching? Check dan de mogelijkheden op mijn website.

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.