Skip to main content

Je weet dat verandering noodzakelijk is om je doelen te behalen. Of nog sterker, om ze te overtreffen. Veel ondernemers starten direct met een grote aanpassing van hun activiteiten of aanpak, maar dat werkt niet. Om veranderingen gegarandeerd te laten slagen helpen de volgende 6 stappen voor succesvolle verandering in sales:

Succesvol veranderen in sales
Stap 1: Om welke reden wil jij veranderen

Voordat je gaat beginnen met veranderen, vraag jezelf af: waarom? Waarom wil ik dit veranderen? Waarom wil ik dit anders gaan doen? Als je dit waarom niet weet, dan gaat die verandering ook nooit slagen. Wat is jouw brandend verlangen of jouw pijn om te veranderen? Want realiseer je goed dat jij verandering wil om 2 reden, en niet meer: je wilt iets zo graag en je wilt er meer van (verlangen, plezier) of je hebt zoveel pijn dat jij dat niet meer wilt.

Succesvol veranderen in sales
Stap 2: Jij WIL veranderen

Belangrijk is dat je wil veranderen, niet omdat het moet. Willen is een versterking van je waarom, jouw verlangen. Als jouw brandend verlangen (of je pijn) zo groot is, dan wil je ook niets anders! Dan wordt het willen veranderen een must en jouw drijfveer om je waarom te bereiken.

Succesvol veranderen in sales
Stap 3: Geef niet op!

Veranderingen doen pijn, veranderingen vragen om doorzettingsvermogen, veranderen kost tijd. Als jij koud bellen gaat toepassen om jouw sales te laten groeien, dan vergt het tijd om dit a) onder de knie te krijgen en b) om hierin succesvol te zijn. Naar mate de tijd verstrijkt komt het aan op jouw discipline en doorzettingsvermogen. Je zal moeten afrekenen met de stemmetjes in je hoofd die zeggen: ‘zie je nou wel, ik wist wel dat dit niets voor mij zou zijn’ of je hebt weer te dealen met je zoveelste ‘nee’ van die dag. Hou vol!

Succesvol veranderen in sales
Stap 4: Leer één nieuwe activiteit aan per keer

Zoals gezegd doet veranderen pijn en is het lastig. Oké, jij hebt jouw waarom helder, maar om dan direct alles om te gooien. JA! Stap voor stap ga je werken aan die verandering en tegelijkertijd neem je direct afscheid van wat niet werkt. Dat gaat pijn doen, maar je wilt niet terugvallen op oude activiteiten die je niet dichterbij jouw waarom brengen. Jouw verlangen om te veranderen.

Succesvol veranderen in sales
Stap 5: Ben wie jij wilt zijn

Daarmee bedoel ik dat je de nieuwe activiteit onderdeel moet laten uitmaken van de nieuwe ‘jij’. Denk als een persoon die dat wat jij verlangt al heeft bereikt, geloof in je eigen kunnen om deze activiteit te laten slagen. Zie de resultaten die je gaat bereiken al voor je. Dit geeft jou zoveel energie en maakt dat veranderen makkelijker gaat.

Succesvol veranderen in sales
Stap 6: Vier je successen

Elke keer als jij aan de slag gaat met jouw nieuwe activiteit beloon jezelf. Je doelen nastreven is top, maar blijf dit vieren. Elke keer weer opnieuw, want je onderbewustzijn wordt hiermee versterkt. Hoe klein de stap ook is die je zet. Het brengt je ook in een bepaalde state of mind, welke jouw nieuwe ‘ik’ versterkt, het eigen maken van de nieuwe activiteit makkelijker maakt, zorgt dat je door blijft gaan, de wil om te veranderen vergroot en zo jouw waarom bevestigd.

Je hoeft het niet alleen te doen, maar jij moet het wel doen

Bram, Sales en Performance coach

Wanneer jij van jezelf weet dat veranderen en nieuwe doelen halen lastig voor je is en met bovenstaande 6 stappen voor succesvolle verandering in sales kom je nog niet daar waar je wilt zijn? Neem dan een Accountability Partner, iemand die jou verantwoordelijk houdt voor jouw doelen, jouw verandering. Iemand die ervoor zorgt dat wat jij wil, maar (nu nog) niet alleen kan bereiken jouw pusht tot ongekende hoogte. Jij hoeft het namelijk niet alleen te doen, maar jij moet het wel doen.


Klaar om echt aan de slag te gaan met verandering? Neem dan contact op voor een gratis intake en kijk of mijn energie bij jou past. En is dit niet alleen waardevol voor jou, maar ook voor anderen? Deel dit dan om zo ook anderen de meest succesvolle versie van zichzelf te laten worden.

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.