Skip to main content

Altijd al succesvol willen zijn in sales? Al jouw omzetdoelen met gemak overtreffen? Weet dat het mogelijk is, mits jij de volgende kernwaarden aanhoudt. 5 kernwaarden voor succes in sales.

Dat is de basis, dat is waar het begint.


Jij wilt toch ook bij de 5% meest succesvolle ondernemers en salesprofessionals horen?


Een kernwaarde is een overtuiging die jij zelf creëert. Een overtuiging hoe jij kijkt naar een situatie, anderen en vooral naar jezelf. Kernwaarden moeten verklaren waarom jij iets doet, het zijn jouw drijfveren, jouw energie: de redenen waarom jij succesvol bent in sales.

Maak bewuste keuzes vanuit je kernwaarden en jij gaat het verschil maken.


Kernwaarde 1: authenticiteit

Ben jij jezelf of doe jij je anders voor? Creëer jij je eigen saus of neem je klakkeloos alles over van iedereen en kopieer je iemands werkwijze?

Om echt succesvol te zijn in sales is het belangrijk dat jij lekker jezelf bent. Jouw (toekomstige) klant wil jou leren kennen, jou gaan vertrouwen en daarna van jou kopen. Het is dan ook wel fijn dat ook in het aftersales traject jij nog steeds dezelfde persoon bent, en je niet ineens anders voordoet.

Als jij anderen nadoet zal jij nooit succesvol zijn. Vroeg of laat val je door de mand en dat ga je merken in je omzetten. Ben je een tikke gek? Doe lekker gek. Houd jij van het stellen van vragen? Stel ze dan vooral. Durf je niet voor sales te gaan, neem dan een coach die jouw kwaliteiten naar boven haalt en inzicht geeft in hoe deze in te zetten. Op jouw authentieke manier!

Kernwaarde 2: inzet

Inzet is na authentiek zijn de 2e kernwaarde die maakt dat jij succesvol gaat zijn in sales. Ga jij 100% voor jouw resultaat? Haal jij er alles uit wat er in zit? Ook uit jezelf? Je moet inzet blijven tonen, ook wel commitment, om tot maximaal resultaat te komen.

Er zijn genoeg redenen en excuses om iets niet te doen. ‘De 5e nee op rij, ik ga even koffie drinken’ of ‘Ik heb slecht geslapen, laat ik vandaag maar geen sales gaan doen want m’n energie is laag’.

Juist op die momenten maak jij het verschil als je inzet toont en commitment geeft op jouw resultaat. Veel van jullie zeggen dat ze succesvol willen zijn in sales, maar slechts enkele van jullie doen er ook echt alles aan. Doe wat je moet doen, altijd.

Doe wat je moet doen, altijd.Kernwaarde 3: flexibiliteit

Je wordt echt succesvol in sales als je leert van de momenten waarop het niet lukt. Sometimes you win, sometimes you learn. Wanneer jij je flexibel kan opstellen en door je telkens te verbeteren nog beter maakt, dan komt het resultaat vanzelf.

En met flexibiliteit bedoel ik ook dat je in moet springen op kansen. Niet star vast blijven houden aan een stramien als er zich een kans voordoet. Ja, het is handig om een checklist te hebben voor een salesgesprek, maar als jouw gesprekspartner duidelijke koopsignalen laat horen, dan hoef je niet nog de overige punten van je voorbereiding te doorlopen.

Het belangrijkste is dat jij het vermogen hebt om vandaag te leren wat je morgen beter kan doen. Want als iets niet werkt, stop er dan alstublieft mee. Dat is beter voor jou, en jouw klant!

Kernwaarde 4: discipline en focus

Eerder schreef ik al over discipline en focus, simpelweg omdat het zo belangrijk is! Het is nodig om uit je comfortzone te stappen. Met coaching behaal je juist hele gave resultaten op dit vlak omdat je wel moet.

Discipline is nodig om de momenten dat het tegenzit te overwinnen. De klagende klant, de zoveelste ‘nee’ van vandaag, de lage energie. Het is ook dat nakomen wat je hebt gezegd en met jezelf hebt afgesproken.

Focus helpt hierbij, want dat zorgt dat je jouw discipline traint. Het is net als een spier. Wil je dit laten groeien, zal je ook regelmatig een workout moeten doen. En telkens een stukje zwaarder. Alleen dan kan je groeien. En zonder focus kom je geen steek verder.

Kernwaarde 5: zelfvertrouwen

Als dit niet goed zit, wat wil je dan klaarmaken in sales? De toekomstige klant moet jou kunnen vertrouwen, en jij moet op jezelf kunnen vertrouwen.

Werk aan je zelfvertrouwen door bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling, je mindset, je gezondheid. Je zal je verbazen wat de juiste voeding, beweging en slaap voor je doet. En dan spreek ik nog niet eens over een sterke mind.

Jij kan alles behalen waarin jij gelooft, waarop jij zelf vertrouwt. Krachtige middelen om aan zelfvertrouwen te werken zijn affirmaties. Schrijf deze uit en lees ze elke dag hardop voor aan jezelf. Programmeer je onderbewustzijn met zelfvertrouwen.

situatie + reactie = uitkomst


Als jij deze kernwaarden aanhoudt haal jij gegarandeerd succes in sales. En als jij echt wil, dan gaat jou dat lukken. Situaties overkomen je, maar hoe jij daarop reageert veranderd wel de uitkomst. Onthoud deze som, want als jij de uitkomst wilt veranderen zal jouw reactie altijd anders moeten zijn. Werk aan je 5 kernwaarden voor succes in sales, werk aan jezelf.

Klaar om de meest succesvolle versie van jezelf te worden? Check dan eens de mogelijkheden die coaching jou biedt en ga direct aan de slag.

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.