Skip to main content

Een sterke sales mindset is de basis voor succes in sales. Dat is makkelijk geschreven zo, maar wat is voor jou nou die sterke mindset? En hoe krijg je nou een onverslaanbare sales mindset?

Laat ik vooropstellen dat een sales mindset bijdraagt aan jouw motivatie, je prestaties, doorzettingsvermogen en ook jouw creativiteit. Het haalt het allerbeste in je naar boven, of het allerslechtste. Want succes is het resultaat van de manier waarop je denkt! (en deze quote bedenk ik niet zelf).

Een positieve sales mindset

Een positieve en energieke salesmindset gaat jou gegarandeerd resultaat opleveren! Een negatieve en belemmerende salesmindset zorgt ervoor dat je alleen maar beren op de weg ziet en dat alles mislukt. De ‘zie-je-nou-wel, ik-ben-helemaal-niet-goed-in-sales’ gedachte wil je voorkomen, want dat maakt dat jij binnen de kortste keren stop met alles wat ook maar met sales te maken heeft. Laat je daarom ook inspireren door anderen die juist wel een ijzersterke mindset hebben.

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt

sales en mindset

Hoe krijg ik dan een onverslaanbare sales mindset

Je hebt dit nodig, jij weet dat groei alleen maar mogelijk is door het aantrekken van nieuwe klanten. Je zal op zoek moeten gaan, prospects aan moeten spreken en allerlei manieren vinden om leads te genereren. En pas op: je zal in gesprek moeten gaan met jouw prospect om te achterhalen wat zijn behoefte is. Eng hè. Maar dat wil ik nou juist! Ik hoor het je schreeuwen. Jij kan dat, jij kan werken aan een onverslaanbare sales mindset. Hoe? Dat leg ik je uit in de volgende stappen.

Stap 1: Kom jouw gedachten over sales onder ogen

Wat doen woorden als ‘verkopen’, ‘verkoper’ en ‘sales’ met je? Welke gedachten heb je hierbij en welke houding neem je aan als je aan sales denkt? Op welke wijze omschrijf je jouw huidige sales (‘ik moet echt leuren om mijn product aan de man te brengen’ of is het meer van ‘alles wat ik aanraak veranderd in goud’)? Wat gebeurd er met je als je een ‘nee’ te horen krijgt, of 2 of 3 of 10 (achter elkaar!)?

Wees eerlijk naar jezelf. Hoe zijn jouw gedachten over sales? Alleen als jij ze erkent is succesvolle verandering mogelijk.

Stap 2: Haal de situatie terug om van te leren

Denk eens terug aan een situatie uit de praktijk, gericht op sales, waar je tegenaan bent gelopen. Wat deed dit situatie met je? Wat voelde en dacht je daar op dat moment bij?

Wat veroorzaakte in dit geval de negatieve gedachte over sales?

Stap 3: Vervang negatieve gedachten door positieve gedachten

Wat is een positieve gedachte die jou helpt om de situatie acceptabel te maken? Het effect van jouw (negatieve) gedachten zit bijna altijd in de manier waarop je denkt over zaken, welke woorden je voor jezelf gebruikt, hoe je over jezelf denkt. Dat kan allemaal heel destructief voor je zijn. Het kan je onopgemerkt steeds verder laten afzakken.

Stap 4: Verander jouw gedrag

Juist door op een andere manier te kijken naar dezelfde situatie (dus je overtuigingen te veranderen), zal je zien dat je ook jouw gedrag gaat veranderen. Het opstellen van affirmaties gaan jou hier zeker bij helpen. Affirmaties zorgen dat je onderbewustzijn wordt geprogrammeerd en je zo gedrag makkelijker kan veranderen en (niet onbelangrijk) kan volhouden en eigen maken.

Stap 5: Houd vol en krijg die onverslaanbare sales mindset

Verandering komt nooit zonder weerstand en jouw prospect zal nog steeds met een ‘nee’ komen. Dus blijf volhouden, ook na die ‘nee’. 

Een killer sales mindset creëren en onderhouden kost tijd. Het is niet iets wat je zo maar voor elkaar krijgt, maar het is wel mogelijk. Het vergt discipline, wilskracht en doorzettingsvermogen en is van de lange adem.Je kan nu zelf werken aan jouw sales mindset of je gaat aan de slag met 1-op-1 coaching om voor eens en voor altijd af te rekenen met negatieve gedachten over sales. Wil je hier meer over weten? Check dan voor coaching www.salesvolenergie.nl/coaching. Werken aan je mindset is het eerste waar wij samen aan gaan werken. Zullen we wedden dat jij sales leuk gaat vinden?

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.