Skip to main content

Jij wil ondernemen met succes, toch? Hoe doe je dat, want er komen nogal wat zaken op je pad waar je rekening mee dient te houden. Eén van de belangrijkste zaken is sales. Vergeet klanten, vergeet omzet (tijdelijk dan). Succes in sales start bij jou.

Succes in sales start bij mij? Hoe dan?!#1 Succes in sales start bij jou


Jij bent het belangrijkste, de basis voor ondernemen met succes, de ondernemer. Alles valt of staat met jouw staat van zijn, jouw energie, jouw motivatie en jouw doorzettingsvermogen. Voordat jij aan de slag gaat met sales zorg je eerst dat jij jezelf op orde hebt.

Creëer inzicht in jouw kwaliteiten, jouw drijfveer. Waar ben jij goed in en kan jij inzetten in sales, want succesvol in sales ben je als je authentiek bent. Hoe zit het met je energielevel? Wat geeft je energie en wat kost je energie, op gebieden als privé, werk, voeding, beweging. En hoe zit het met jouw zelfvertrouwen?

Creëer een killer sales mindset. Wat is jouw kijk op sales, wat doen een ‘nee’ met jou, waar geef jij commitment op, no matter what!


Beginnen met een bedrijfsplan, eerst bouwen aan je business?
Fuck dat! Start met sales, nu!

#2 Weet hoe sales in elkaar steekt


Elke sale is hetzelfde! Alleen jij maakt het persoonlijk. Weet wie je klanten zijn, wat de unieke waarde is die jij toevoegt aan deze wereld en hoe jij pijn van anderen oplost. Het is goed om elke fase van de salescyclus te kennen zodat je weet wat je te wachten staat.

Bereid je voor om te luisteren naar jouw (toekomstige) klanten. Hoe? Door het stellen van de juiste vragen. Zo kan je in elke fase van de salescyclus impact maken en begrijp je steeds beter hoe sales in elkaar steekt.


#3 En dan gas erop


En daarmee bedoel ik niet gaan schieten als een jager met hagel, clusterbommen afgooien of als een idioot copy-paste berichten gaan sturen via social media. Wees een sniper die goed voorbereid zijn targets kiest en op het juiste moment weet wanneer hij moet toeslaan. En ben authentiek, uniek en energiek. Jouw (toekomstige) klant prikt overal doorheen, behalve door jouw eigen verhaal. Maak dus dat je basis goed staat (zie #1) en maak je eigen persoonlijke aanpak.

Start met sales, win je eerste opdrachten en leer daarvan. Ga geen ingewikkelde funnels, websites en content strategieën bedenken als je nog geen klanten hebt. Zorg voor klanten, die gaan jou vertellen wat belangrijk is, zodat je op een later moment altijd nog een dikke website, converterende funnels en social mediacampagnes kan gaan bouwen. Gas erop!


Eerst brengen, dan halenDus wil jij ondernemen met succes? Weet dat succes in sales start bij jou. Ga hiermee aan de slag, daarna start jij met sales en laat je de wereld kennis maken met jouw energieke en authentieke aanpak. En vergeet niet dat dit een proces is wat je moet blijven herhalen, en herhalen, en herhalen. Succesvol zijn is een on-going proces en stopt nooit.

Wil jij werken aan een energieke en authentieke sales aanpak? Check dan mijn coaching of neem contact op voor een vrijblijvende, energieke intake. 

Leave a Reply

Kom maar op!
1
Hallo 👋 Wil jij ook ongekend hard groeien?! Stuur een bericht voor meer informatie.